HTML

Párizs, 2011

A Középülettervezési Tanszék nyári tanulmányútja, 2011

Linkblog

Párizs 2011

A Középülettervezési Tanszék 2011-es nyári tanulmányútja.

Párizs 2011

Támogatóink:
- BME Középülettervezési Tanszék;
- A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány;
- Az Épülettervezés Oktatásáért Alapítvány;

Friss hozzászólások

Címkék

Grand Pari(s) - Párizs Vízió 2030 - HOLNAPIG!

2011.04.17. 19:00 gBal

2007. szeptember 17-én a francia elnök, Nicolas Sarkozy a La Cité de l’Architecture & du Patrimoine építészeti és örökségvédelmi központ avatóján azt a kívánságát fejezte ki, hogy nemzetközi tanácsadással készüljön el Nagy-Párizs új, átfogó fejlesztési programja, ami tíz építész és urbanisztikai cég szakmai tapasztalatát egyesítené. „Szeretném, ha ennek az új intézménynek a felavatása ahhoz is hozzájárulna, hogy az építészetet visszahelyezzük politikai döntéseink középpontjába. (…) A közös gondolkodás serkentése érdekében azt szeretném, hogy 8-10 építésziroda dolgozzon Nagy-Párizs következő 20, 30, 40 évére vonatkozó urbanisztikai diagnózisán” - mondta beszédében Sarkozy.

- www.fuga.org.hu/grand-paris -

http://www.fuga.org.hu/wp-content/uploads/2011/04/01.GPint-Intro01-Page-1.jpg

Sajtóvisszhang:

  • HVG.hu
    Egy nemzetközi építész- és kutatócsoport olyan terveket készített Párizs átalakításáról, amely az agglomeráció fejlesztését és az üvegházhatás csökkentését szolgálja. A tárlat bemutatja Párizs fejlődését a 12. századtól napjainkig, és elemzi a csoport terveit. Parkok és zöld terek kialakítása, az alternatív energiaforrások felhasználása, az elektromos autók használatának támogatása és az úthálózatok bővítése olyan lépések, melyek elősegítik az agglomeráció, az elővárosok fejlődését is.
  • Magyar Nemzet online
  • Metropol

További Grand Pari(s) videók:

 2011-04-13 21:37

Szólj hozzá!

Címkék: városterv

A bejegyzés trackback címe:

https://paris2011.blog.hu/api/trackback/id/tr462824320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.