HTML

Párizs, 2011

A Középülettervezési Tanszék nyári tanulmányútja, 2011

Linkblog

Párizs 2011

A Középülettervezési Tanszék 2011-es nyári tanulmányútja.

Párizs 2011

Támogatóink:
- BME Középülettervezési Tanszék;
- A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány;
- Az Épülettervezés Oktatásáért Alapítvány;

Friss hozzászólások

Címkék

Szociális lakás - KOZ

2011.05.25. 06:29 gBal

KOZ ARCHITECTES 2007-2010
28 szociális lakás
440 m2
Courbevoie negyed, Avenue de l'Arche

A 3F csoport és Courbevoie Város Tanácsa 2007-ben írt ki pályázatot a Les fauvelles fejlesztési zóna utolsó megmaradt telkére. Kimondott cél volt "a szociális lakások új lehetőségeinek felmutatása egy sűrű városi szövetben".

források: redchalksketch; ArchDaily;

>> a térképünkön itt (építés előtti állapot)


Jó válasz a jó kérdésre

A feladat a kezdetektől az önálló családi ház értékeinek átemelése a társasházi mindennapokba. A következő minőségek voltak elsőrendűek:

A használat minősége -a családiházak kulcsfogalma a flexibilitás: teljesen saját képünkre alakítható, maximlis "otthon"-érzés.

A körüljárhatóság élménye is a hovatartozás érzését erősíti - ennek járulékos hozadékai az előkertek, udvarok, kertek,teraszok.

Az egyediség felismerhetőséget is jelent - ez ismét a kötődést erősíti.

A szomszédok jelenléte - családi háznál természetes. A szomszédok sokáig maradnak,velük kötődéseink alakulnak ki: beszélgetések át a teraszon, egymás kisegítése, közös játék a gyerekekkel.

plan 03 plan 03

elevation 01 elevation 01

A projekt két, szabálytalan kontúrú tömegből áll, a környezetet a La Défence felhőkarcolói és a Faubourg de l’Arche fejlesztési negyed 12-emeletes lakóházai jelentik.

Kulcselemként minden legalább 4-szobás lakáshoz tartozik egy konzolos fehér kocka - rz a nappali használati lehetőségeit bővíti, a lehatároló fala nem teherhordó, így bármikor elbontható (a bérlet 50 év múltán tulajdonlásba mehet át, ami még szabadabb átalakítási lehetőségeket tesz lehetővé).

Minden lakás három irányba tájolt, a nappalik rendszerint a sarkon vannak. Minden lakásban padlófűtés van, az ablakok fa és alumínium anyagúak.

Szólj hozzá!

Címkék: lakóház 201x la defense

A bejegyzés trackback címe:

https://paris2011.blog.hu/api/trackback/id/tr892930559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.