HTML

Párizs, 2011

A Középülettervezési Tanszék nyári tanulmányútja, 2011

Linkblog

Párizs 2011

A Középülettervezési Tanszék 2011-es nyári tanulmányútja.

Párizs 2011

Támogatóink:
- BME Középülettervezési Tanszék;
- A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány;
- Az Épülettervezés Oktatásáért Alapítvány;

Friss hozzászólások

Címkék

Játszóház a Pompidou központban [U. E.]

2011.07.11. 08:00 mB

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu LehanneurHa gyerekek látogatják meg a Pompidou Központot Párizsban, különböző workshop-okon vehetnek részt a nemrégiben nyílt fejlesztő központban, melyet Mathieu Lehanneur tervezett.

Forrás: DeZeen;

>> a térképünkön itt.

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

A gördeszkaparkok inspirálta L’Atelier des Enfants terei egymásba görbülő fehér felületekkel vannak tele.

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

Ezeket különböző művészeti, kézműves, tánc és videó projektekhez fogják használni.

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

Az oktató központnak van egy 2-5 éves gyermekek számára készített tere, egy másik a 6-12 éves korosztálynak, egy fürdőszobája és egy bejárati előcsarnoka.

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

A fotókat készítette Hervé Véronèse.

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

Néhány további információ Lehanneur-től:


L’Atelier des enfants (Children’s Workshop) a Pompidou Központban

A gyermekközpont július 10-től áll a kicsik rendelkezésére új tereivel, melyeket Mathieu Lehanneur tervezett. Egy sokkal tágasabb környezetet (300 m2) kínál, mely jobban igazodik a 2-12 éves korúak tevékenységeihez. Lekerekített sarkaival közvetlen utalás a gördeszkapályák formáira. Úgy tűnik a gyerekek hamar elmerülnek itt a játékokban!

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

“Azt szerettem volna, hogy az ide belépő gyerekeknek az első benyomásuk a határtalan és korlátok nélküli térélmény legyen. Szerettem volna, hogy úgy érezzék magukat, mintha egy nagy fehér lapon lennének, amit meg kell tölteniük élettel. Az összes kezdeti vázlatomban egy gördeszkapálya képe rajzolódott ki a fejemben a kis gyermek-művészek számára: akadálypálya, mellyel tapasztalatok szerezhetőek, akárcsak egy játék során. Távol az iskola világától. Padló és falak olvadnak itt össze és minden kitölthető. Itt bármit létre lehet hozni, mégsem látható semmi sem. A terek olyannyira szabadok, hogy mindent ki lehet még találni..." Mathieu Lehanneu

L’Atelier des Enfants at the Centre Pompidou by Mathieu Lehanneur

A L’Atelier des enfants három térből áll: egy kézműves rész a legkisebb gyerekeknek szentelve 2-5 éves korig; egy műhely a 6-12 éves kis művészek számára; és végül egy többfunkciós terem. Bármilyen típusú tevékenység befogadására alkalmas a felszereltségének köszönhetően (gyakorlatok a padlón, falakon, a térben, vizuális és hanginstallációk, koreográfiákhoz használható ülések...). Egy pihenőrészt is tartalmaz; egy bemélyedés a falban, melyet Lehanneu tervezett. A gyerekek kreativitásának fejlesztésére készült egy interaktív fal is.

A Pompidou Központot már 1977-től figyelemmel kísérték és modellezték a világ különböző részén működő nagy múzeumok a fiatal látogatók számára szervezett széleskörű programjai miatt. Egy művészeti tárgyú fejlesztési álom a 2-12 éves korú gyerekeknek. A gyermekközpont képes állandóan megújítani ezt egy valós tapasztalatokra épülő gyakorlati művészeti oktatással. Minden évben a Pompidou Központ workshop-jai 23,000 gyermeket látnak vendégül, akik különböző művészeti technikákat próbálhatnak itt ki és megtanulhatják, hogyan merülhetnek bele kis művészekként az univerzum csodáiba.

Szólj hozzá!

Címkék: kulturális belső 201x

A bejegyzés trackback címe:

https://paris2011.blog.hu/api/trackback/id/tr593047582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.