HTML

Párizs, 2011

A Középülettervezési Tanszék nyári tanulmányútja, 2011

Linkblog

Párizs 2011

A Középülettervezési Tanszék 2011-es nyári tanulmányútja.

Párizs 2011

Támogatóink:
- BME Középülettervezési Tanszék;
- A Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány;
- Az Épülettervezés Oktatásáért Alapítvány;

Friss hozzászólások

Címkék

TDK 2012 - a munkáitok sikere

2012.11.17. 16:59 mB

Odoo fotó.jpg

A múlt heti TDK konferencián egykori utastársként számosan értetek el sikereket, ezeket itt lentebb összegyűjtöttem. Kattintsatok, olvassátok, ismerjétek meg egymás munkáit! Az idei csapat munkái > Szovénia 2012! - A végeredmény letölthető (pdf)!  Gratulálok mindenkinek!


Kiss Benedek György, Salát Zsófia, Nagy Tamás Bajnok: Az Odoo tartószerkezetei

tartószerkezeti szekció: I. díj; Rektori különdíj;

A dolgozatban a Solar Decathlon Europe 2012 versenyen induló Odoo névre keresztelt, megépült ház általunk tervezett tartószerkezetét mutatjuk be, és értékeljük a tervezés, kivitelezés és szállítás tanulságai alapján.

Odoo szerk.jpg


Vágvölgyi É. Eszter: Sizai hétköznap (pdf);

Sizai hétköznap from eszter.vagvolgyi on Vimeo.

Kritika szekció: I. díj

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel hat hónapon keresztül szinte minden nap elsétáltam a vizsgált épület előtt. Az első találkozás semleges érzelmeket váltott ki belőlem, ezért eldöntöttem, jobban megismerem. A dolgozatban megpróbálom kideríteni, a vizsgált ház valóban izgalmas-e vagy esetleg csak megbújik egy világhírű építész neve mögött? Vajon mit jelent az, hogy egy ház hétköznapi?

Siza hétköznap.jpg


Vágvölgyi É. Eszter, Sándor Ákos: Térségalapú gazdaságfejlesztés Kalocsa vonzáskörzetében

Településkutatási, -fejlesztési szekció - III. díj, TÁMOP

A dolgozat a térségi szerkezetű gazdaságfejlesztés lehetőségeinek irányait vizsgálja Kalocsa vonzáskörzetében, a jelenlegi gazdaságszerkezet bemutatásával, annak elemzésén és értékelésén keresztül.

V Eszter Kalocsa.jpg


Urbán Erzsébet: BME Campus - R épület a dolgozat itt letölthető!

Építészet-történet-modell Szekció: II. díj, EHK különdíj

A BME egyetemi Campus R épületének 1:100-as modellje és annak építészeti-építészettörténeti elemző feldolgozása. Az R épülettel foglalkozó dolgozat áttekinti az építéstörténetet, tartalmaz építészeti vizsgálatot és elemzést, valamint szöveges értékelést, ábrákkal, képekkel illusztrált formában.

R-épület 480.jpg


Macsuga Eszter, Skultéti Dóra, Gulyás Brigitta: Recorbusier;

Recycling szekció, I. díj

Dolgozatunk témája a recycling témakörben az újragondolás, újraértelmezés: hogyan lehet épületet, és az azokat alakító elveket, a koncepciót más művészeti területen, a divatban, méghozzá a ruhákban megtestesíteni? A forrás Corbusier, a lehetőségek, építészet és művészet határainak feszítője és kutatója, az eredmény: három ruha.

Recorbusier.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mivagyunk

A bejegyzés trackback címe:

https://paris2011.blog.hu/api/trackback/id/tr174911748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.